臺大視聽教育館英語學習電子報

US Library of Congress' Digital Collection Among World's Largest

 

Digitizing documents for placement on the Internet

美國國會圖書館:世界最大數位典藏資料庫之一


 最新消息

 Advanced彭蒙惠英語雜誌10月號已經上線!!

本月精彩內容,請見E-Freeway Members Only會員專區,Advanced English 10月號

 

 35期中級自學包裹上線!!

本月單元要帶你瞭解有關從未問世Mozart 最早的鋼琴音樂作品報導;面對面溝通的重要性;網路帶來教育知識的力量以及曾經從美國偶像出來的 Jennifer Hodson相關報導!

快來做新版自學包裹吧 | 自學包裹簡介

忘記帳號密碼請寄信到 ntuavc@ntu.edu.tw 詢問

↑top


 E-Freeway主題介紹

 

feature of the week

Macmillan Dictionary Blog 

啥?字典也有Blog?Macmillan的字典編輯們憑著對語言的熱愛,平時不斷的在網路上蒐集跟語言相關的最新訊息與研究發現跟讀者們分享。當然,這個blog的設計不僅是針對語言有濃厚興趣的讀者,語言學習者也可以在此找到很多豐富、有用的訊息。但整體上而言,網站所使用的語言都是未經簡化與改寫的英文,會比較適合已有基礎程度的英語使用者。對於熱愛學習的讀者來說,是資訊提供相當豐富、多元、有趣的一個BLOG。可以直接感受到網路世代裡語言推進的動力與脈衝。

來看介紹 | 直接進入Macmillan Dictionary Blog


Members Only資源介紹

LiveABC: CNN 新聞英語

透過新聞來學英語是最好的方式之一。不僅是增強進一步的聽力訓練,由於新聞的內容包羅萬象,涵蓋了生活的各個層面,你想的到的、你想要說的、你需要知道的,新聞裡都有。新聞的時效性也可以確保你的英文字彙以及表達方式跟得上時代的潮流,而台大特別採購了LiveABC的新聞英語課程 。這麼「好康」的資源,不使用多可惜啊!


eTandem是由德國波鴻大學Ruhr-Universitat Bochum所建構的語言學習網路。藉由交換E-mail或其他的媒介(例如MSN)幫助世界各地的人學習彼此的語言,有點類似古早時代的筆友,然而透過網路,可以更方便地與千里之外的語言學習夥伴交換語言與文化。

↑top


 館藏介紹

一個最接近天堂的地方...讓我們一起探索西藏。梵音裊裊達天聽,佛幡翩翩佑西藏,飛躍崇山峻嶺,一趟在西藏最深刻的巡禮!

千年歷史在這裡停留,現代化的巨輪卻是不斷前進,西藏在兩者間不斷激盪。看著青藏鐵路開通,一位旅館的老闆為了愈來愈多的觀光客而開心,而寺院裡的喇嘛依然梵音裊裊,我們透過市井小民的眼睛,來認識真正的西藏...

同學可在視聽教育館資料室開放時間來觀賞這一部神秘佛國之旅!(週一~週五 8:30~16:45)

 英語宅急便   

US Library of Congress' Digital Collection Among World's Largest

美國國會圖書館:世界最大數位典藏資料庫之一

  By Zulima Palacio

  Washington

  09 October 2009

The U.S. Library of Congress is well known __(1)__ the world's largest library. That is, in the traditional, paper format. Now, the library is on the way to __(2)__ the largest digital collection in the world with more than 700 terabytes of data.

This is the new look of the U.S. Library of Congress: blinking lights, lots of cables and an ocean of digital information with more than 50 million individual files. This fancy tower is one of several Web servers that __(3)__ most of the information to the Internet.

Jane Mandelbaum manages information technology services at the library. "All the data on our website is here," she explains.

So far, the library has a total of 700 terabytes of data. But because of copyright __(4)__, only 200 of those are __(5)__on the Web.

"A terabyte is about 1,600 CDs or about 330 hours of TV or about 2,000 books and we have about 500 terabytes that we keep in our long term preservation systems," she adds.

At the Library of Congress, the numbers can be (6) mind-boggling. Experts estimate they have more than 120 million books, 36,000 feature films, hundreds of thousands of music sheets and recordings, and the large collections of manuscripts, Web sites, posters and photography. Yet only one percent of it has been digitized.

Thomas Youkel is the senior systems engineer. "We have a scan lab here that scans anywhere from four to six million items a year," he says, "I don't guarantee that all those are put on the web, but a lot of it is."

Most of the library's digital collection is for preservation reasons. But it is the one percent of the collection that has been digitized for the web that serves most of its customers: 85 million a year.

Digitizing the Library of Congress is a long and expensive process. This is one of 205 volumes from Abraham Lincoln's documents from the 1800s. The careful scanning of manuscripts makes this very slow work.

The collection of around 65 million manuscripts hold some of the most treasured documents at the library, from presidential papers to original poems. The chief of the manuscript division, James Hutson, says in the computer age, the creative process of manuscripts is getting lost.

"You won't have Shakespeare first draft or Beethoven's original sketch of the ninth symphony in the future probably, is all lost in the digital age," Hutson said.

More than five million maps are being digitized. Some in large sizes like this map of Africa painted on cloth at the turn of the last century. Atlas books like this one, hand painted in the early 1600s, require a different technology. Its anthropomorphic map of Belgium is beautiful but geographically incorrect.  

Colleen Cahill leads the digitizing team. She says people can freely use those materials on the Web. "You are looking at four acres of cartographic materials, they represent over five million maps, tens of thousands of atlases, hundreds of globes," she said.

Also, nearly one and a half million photos have been posted on the web.

One of the biggest challenges at the Library of Congress today is the rapid change of technology.

"If you think in terms of changing technologies you go from this to this. This holds approximately 100 times as much information as this one," Youkel said.

__(9)__ workers continue scanning and digitizing millions of items, they keep an eye on a migration plan, to move from (10) obsolete technology to new technology - a never ending process.

Choose the best answer

 

1. A) to be  B) for being  C) as being  D) as                                            ↑ back

2. A) hos  tB) hosting  C) to be hosted  D) becoming hosted

3. A) served  B) serve  C) serves  D) serving

4. A) policies  B) registration  C) limitation  D) issues

5. A) offered  B) connected  C) advertised  D) available

6. What does "mind-boggling" mean here?

    A)difficult to imagine     B)amazingly complicated

    C)hard to believe          D)requires efforts to calculate

7.What is NOT true about data digitalizing at US Library of Congress?

    A)This library digitalizing data for better conservation.

    B)Only a small amount of digitalized data meets the need of users.

    C)The process of digitalizing is very time-consuming.

    D)The priority of data being digitalized is based on its time.

8.What is the major problem we face in a digitalizing age?                    ↑ back

    A)Technology is changing too fast.

    B)The types of technology are too many.

    C)The original paper copy of data might be gone.

    D)There might be some legal problems.

9. A) While  B) When  C) Although  D) Given that

10. Which of the following can replace "obsolete"?

    A) traditional  B) out of time  C) unwanted  D) unpopular

 

 

Answer:
1. B 2. B 3. C 4. D 5. D 6. A 7. D 8. C 9. A 10. A

 

 

 
English Freeway
台大寫作中心

編輯:台大視聽教育館網路外語教學小組

若您有任何的建議、鼓勵或意見反映,歡迎來信至英語學習報編輯室寫信給電子報小編
本電子報由臺大視聽館建置維護 ©All Rights Reserved
訂閱或看舊的電子報 台灣大學首頁 台大視聽館首頁 寫作教學中心 English Freeway 台大進階英語