US Remembers 40-Year Anniversary of Moon Landing

登陸月球40週年

Neil Armstrong
from Wikipedia

U.S. astronaut Neil Armstrong made the historic first step on the Moon from Apollo 11's landing craft called the Eagle. Armstrong summed up the momentous event with one simple, elegant phrase:

"That's one small step for man; one giant leap for mankind."
 


 最新消息

◎ 第三十三期中高級自學包裹上線了!

對畢業後的人生感到惶恐嗎?剛開始一段曖昧的關係,但又不知道愛情是否來臨?失業又沒有特別專長,只能在家繼續孵夢?不喜歡接觸人群,而習慣長時間在網路世界尋找慰藉?以為這些敘述都是在說你嗎?那你就錯了!這是一群住在Avenue Q的布偶們的故事!...快來看看本期中高級自學包裹有哪些內容吧~~

快來做自學包裹 | 新手上路--自學包裹簡介

另外由於Author Plus的帳號密碼不能自行更改,忘記帳號密碼的同學可以寄信到視聽教育館詢問:ntuavc@ntu.edu.tw

暑期資料室開放時間

視聽教育館三樓R302資料室暑期仍照常開放,歡迎各位多加利用。

開放時間:週一~週五 8:3016:45

服務電話:(02)33662899 56

↑top


 E-Freeway主題介紹

Yahoo!News

你是不是常常使用奇摩信箱、奇摩拍賣、奇摩知識等服務呢?但是你知不知道英文版的奇摩也有很多有趣的內容,更重要的是,可以一邊瀏覽最新、最夯的消息、觀看影片,還能一邊學習時下最流行的英文,今天就要帶你進入網站,趕快來update一下你的英文和常識吧!   

來看介紹 | 直接進入Yahoo!News

 

English Sounds

這一期將介紹的 English Sounds 著重於英語發音的兩大特色--"連音"以及"弱音", 藉由簡單的介紹讓各位讀者體會這兩大特色在英語發音中如何的表現。也就是說,真正聽到的時候會是什麼樣的發音。

另一個著重點則在於我們說中文的人,在說英語時會有哪兩大特徵。以實際發音範例讓各位讀者體會,自己在說英語時,是否也有同樣的特徵,並進而改善。

想要知道更多說英語發音的訣竅,就趕快來看看我們的介紹吧~GO

 

BBC Skillwise: Words: Spelling

這是 BBC 的 Skillwise 網站。在這個內容豐富的網站裡,我們挑選 Words 來學習英文字彙的相關知識。英文字可不只是從26個字母裡去排列組合而已喔!仔細觀察,很多字彙可是有它的規則存在的,了解這些規則後,英文字再也不是ABC,而是有意義的單字了!趕快來了解一下吧!如何使用這個網站 | 直接進入網站

↑top


 館藏介紹

Breaking The Da Vinci Code

耶穌結過婚,他老婆還是他的徒弟之一,而他們的後代還曾經是法國皇室的成員;這個秘密一直被天主教的一個秘密組織隱瞞起來,可是牛頓和達文西都知道這個秘密,而且達文西還想透過他的"最後的晚餐"告訴世人這個秘密.....這是被隱藏起來的歷史,還是掰出來的小說情節啊?"達文西密碼"的作者說是真的,但歷史學家、神學家等等學者諸公們,說是假的,那我們到底要聽誰的呢???

↑top


 英語宅急便

US Remembers 40-Year Anniversary of Moon Landing

By Jessica Berman

Washington

16 July 2009

Note: There might be more than one answer to some of the questions. 

 

Forty years ago, on July 20, 1969, the first person (1) ________ on the moon, a monumental feat  that captivated an audience of one billion people around the globe and (2) heralded in the era of modern space flight.

"That's one small step for man; one giant (3) leap for mankind."

The moon landing was seen as the high point of a U.S. space program (4) ______ by a decade-long space race with the former Soviet Union. Twelve years before the historic Apollo 11 mission, the Soviets successfully

(5) ______ the first artificial satellite called Sputnik into Earth's orbit.

The accomplishment was soon followed by cosmonaut Yuri Gagarin's historic (6) manned spaceflight into Earth's orbit in 1961. That same year, then President John F. Kennedy vowed in a speech before the U.S. Congress to put a man on the moon.

"I believe that this nation should commit itself (7)______ achieving the goal before this decade is out of landing a man on the moon and returning him safely to Earth," President Kennedy said.

The U.S. Moon mission came on July 16, 1969, when Armstrong, (8)______ with astronauts Buzz Aldrin and Michael Collins, climbed into Apollo 11's command module called Columbia atop a gigantic Saturn V rocket and (9) blasted off.

It took the Apollo 11 four days to enter lunar orbit.

On the far side of the Moon, out of communication with mission controllers, the Eagle moon lander separated (10) ______ the Apollo command module. Upon descent, alarms went off telling the astronauts that the automatic guidance system was steering the lander toward a boulder-strewn crater instead of a relatively flat landing site called the Sea of Tranquility.

Neil Armstrong took manual control of the guidance system and, with just 20 seconds of fuel remaining, coasted to a landing.

The tense moment had ended as Mr. Armstrong radioed mission control.

"Houston, Tranquility base here," he said. "The 'Eagle' has landed."

Armstrong carefully descended the steps of the landing module 6.5 hours after touching down on the powdery lunar surface.

Neil Armstrong described the landscape.

"It has a stark beauty all of its own," said Armstrong. "It's much like the high desert of the United States. It's different but it's very pretty out here."

The president at the time, Richard Nixon, watched the breathtaking event on television with the rest of the world. In a telephone hook up to the Apollo 11 astronauts, Mr. Nixon paid tribute to their history-making accomplishment.

"Because of what you have done, the heavens have become a part of man's world. For one priceless moment in the whole history of man, all the people on this Earth are truly one, one in their pride in what you have done," he said.

During the two-and-a-half hour moon walk, the astronauts frolicked in the weightlessness of outer space and planted an American flag in the lunar surface. They conducted several experiments, gathering up lunar rocks and soil.

More than 21 hours after their famous walk, astronauts Armstrong and Aldrin fired up the Eagle and rejoined Mike Collins aboard the Columbia command module for the flight back home.

Astronaut Neil Armstrong, the first human to step on the Moon, observed the extraordinary accomplishment of the Apollo 11 mission forever established a lasting legacy in space flight.

(12) The important achievement of Apollo was a demonstration that humanity is not forever chained to this planet, and our visions go rather further than that and our opportunities are unlimited," Armstrong said.

Thus began the modern space age and the promise of future space exploration.

 

Multiple choice questions:

1. A) fell foot

    B) put foot

    C) set foot

    D) had foot

2. Which is Not one of the synonyms to “herald”

    A) proclaim

    B) announce

    C) declare

    D) report                                             back ↑

3.What does “leap” mean here?

   A) the advancement of astronomy

   B) the discovery of the universe

   C) the evidence on the moon  

   D) the finding of the relationships among planets

4.A) fueled

   B) advocated

   C) disputed

   D) competed

                                                                 back ↑

5.A) shot

   B) launched

   C) cast

   D) tossed

6. What does “manned” mean here?

    A) controlled

    B) established

    C) composed

    D) operated                                        back ↑

7.A) for

   B) to

   C) with

   D) of

8.A) accompanied

   B) along

   C) joined

   D) worked                                            back ↑

9. What does “blast off” mean here?

    A) The spaceship exploded

    B) The spaceship landed

    C) The spaceship crashed

    D) The spaceship took off

10.A) with

     B) by

     C) from    

     D) of

                                                                  back ↑

11. What is True about this report?

      A) Armstrong was speechless when he landed on the moon.

      B) There was a crisis on their trip to the moon but solved eventually.

      C) The moon landing mission was accomplished during the time of Richard Nixon.

      D) They didn’t take back substances from the moon until the next mission.                  back ↑

12. What does Armstrong imply?

     A) There are more possibilities in the outer space.

     B) There might be other species on some of the planets.

     C) Earth might not be the only suitable place for us to live.

     D) We might figure out more about the moon in the future.                                                back ↑

Source: http://www.voanews.com/english/2009-07-16-voa37.cfm

Ans:

1.C 2. D 3. A 4. A 5. B 6. D 7. B 8. B 9. D 10. C 11. B&C 12. A

 

English Freeway台大寫作中心

編輯:台大視聽教育館
網路外語教學小組

若您有任何的建議、鼓勵或意見反映,歡迎來信至英語學習報編輯室寫信給電子報小編

本電子報由臺大視聽館建置維護 ©All Rights Reserved

訂閱或看舊的電子報 台灣大學首頁 台大視聽館首頁 寫作教學中心 English Freeway 台大進階英語