訂閱或看舊的電子報 台灣大學首頁 台大視聽館首頁 台大寫作工作室 English Freeway 台大進階英語

 

US Urges China to Openly Examine Tiananmen

Square Events

Voice of America

 最新消息

◎ 第三十一期中級自學包裹上線

第三十一期中級自學包裹已經上線了,本期中級自學包裹介紹電影"Fireproof",Fireproof電影從一個正在燃燒的大樓開始,救火隊正在搶救火勢,隊長Caleb Holt以一句救火員箴言(Never Leave Your Partner Behind)拉開了序幕...想增進英文聽力技巧,就從看電影學起。另外還有更多實用練習題,邀大家一起學習喔!

快來做新版自學包裹吧!

另外,由於author plus系統更新的關係,各位同學請麻煩到這邊把flash player的版本更新喔!

↑top


 E-Freeway主題介紹

Feature of the Week

ESL Podcast

你是不是常常會覺得自己的聽力不夠好?你是不是覺得品質好的英語聽力節目都要錢?本期E-Freeway "Feature of the week"為各位介紹能增進英文聽力的免費資源--ESL Podcast,如果你想要免費又快速的在短時間內增進英文,那就趕快進來ESL podcast聽看看吧!裡面有許多實用且多元的聽力單元等你來挑戰喔!

 

Members Only

本期E-freeway members only為各位介紹Live ABC中的商用英語會話,這裡介紹的商業英語會話裡有許多會話除了讓你可以在商場上得心應手外,在一般生活情境裡也是很實用的喔!

 

efreeway-vocabulary

Vocabulary: 建立屬於自己的字彙網

才學過沒多久的字,卻常常記不起來,是學習外語者常見的困擾之一。有時候,這種情況還會發生在我們自認為熟悉,卻一陣子沒用到的字彙上面。會發生這個問題,往往是因為我們背單字的方法不夠有效。要了解自己背單字的方法是否有效,首先就必須了解大腦的運作,讓我們先來看看我們的頭腦是如何將字彙組織起來的。

↑top


 館藏介紹

Morning Edition

Morning Edition - Matering Reading and Language Skills with the Newspaepr

同學們是否曾經想要用英文報紙學英文,卻不得其門而入呢?英文報紙的寫作慣例跟用詞都跟一般的閱讀材料不太一樣,要怎麼樣才能夠把英文報紙讀得淋漓盡致,發揮最大的學習功效呢?小編這回介紹的Morning Edition正是教你如何使用英文報紙學習英文閱讀的最大利器。Morning Edition使用International Herald Tribune的報導為教材,要學英語報紙閱讀,就是看這本啦。......快快聽小編介紹

 

↑top


 英語宅急便Voice of America

 

US Urges China to Openly Examine Tiananmen Square Events

By David Gollust
The State Department
03 June 2009

Reading comprehension: Choose the best answer for each question.

A Chinese protester blocks a line of tanks (1)______ east on Beijing's Cangan Blvd., 05 June 1989, in front of the Beijing Hotel.

The United States Wednesday (2) called on China to openly examine the 1989 military crackdown.

(3) ________ protestors in Tiananmen Square and provide a public (4) accounting of those killed, missing or detained. In a statement on Thursday's 20th anniversary of the events in Beijing, Secretary of State Hillary Clinton said China should give human rights the same priority that it does economic reform.

The U.S. statement contained sharper language than those made on previous anniversaries of the Tiananmen events, and it was (5) ________ in the name of Secretary of State Clinton, who drew criticism earlier this year for seeming to(6) ________ human rights on the eve of a visit to China.

Assistant Secretary of State for Public Affairs P.J. Crowley read the statement at the department's daily briefing (7) on behalf of Clinton, who was (8) en route from Honduras to Egypt to attend President Obama's Cairo address on U.S.-Muslim relations.

It urged remembrance and reflection on what was termed "the tragic loss of hundreds of innocent lives" in the military operation against protesters, and said China should deal openly with what (9) transpired.

"A China that has made enormous progress economically and is emerging to take its rightful place in global leadership should examine openly the darker events of its past and provide a public accounting of those killed, detained or missing - both to learn and to heal. This anniversary provides an opportunity for Chinese authorities to release from prison all those still serving sentences in connection with the events surrounding June 4, 1989," he said.

The statement called on China to (10) _______ harassment of participants in the protests and begin dialogue with family members of the victims. It said China should honor the memory of that day by moving to give the rule of law, protection of human rights and democratic development the same priority it has given to economic reform.

Clinton came under criticism from human rights groups and others in February, when on the eve of her first visit to China as Secretary, she said U.S. advocacy of human rights with China cannot "interfere" (11) ______ U.S.-China dialogue on crucial issues including the global economic crisis, climate change and regional security.

Under questioning here, Assistant Secretary Crowley said there was no inconsistency between Wednesday's statement and Clinton's earlier remarks and said human rights is a "fundamental element" in a crowded U.S. agenda with China.

"It is paramount on our list. But I think the Secretary is communicating that we're not going to take a
(12) cookie-cutter approach to human rights. We will bring it up as appropriate with every country with which we have those issues. But she is interested in making sure that we address this in a way that is going to be most effective. And in some cases that will be public, and some cases that will be private, and in some cases that will be both," he said.

Crowley said under questioning the Obama administration credits China with progress in human rights-related areas since 1989 including combating corruption and protecting property rights, but said political reform (13) lags behindChina's economic progress.

On reports that Chinese censors have blocked some Internet services to prevent citizens from discussing the Tiananmen anniversary, he lamented that many Chinese are unfamiliar with the 1989 events and said the United States "would prefer to see a China that's prepared to learn from history, rather than try to hide it."

 

  1. A) heading

B) which heads

C) which were moving to

D) which transported to

back

  1. What does “call on” mean here?

A) to officially ask someone to do something

B) to visit for a short while

C) to open a conversation with

D) to condemn

back

  1. A) to

B) in

C) on

D) from

back

  1. What does “accounting” mean here?

    A) the activity of keeping records of the money a person or organization earns and spends

B) a written or spoken description that says what happens in an event or process

C) consideration of particular facts or details
when making a decision or judgment about something

D) a concern of a particular situation

back

  1. A) published

B) subjected

C) issued

D) written

back

  1. A) emphasize

B) exaggerate

C) overestimate

D) downplay

back

  1. What does “on behalf of” mean here?

A) as someone’s representative

B) replacing someone

C) as the boss of someone

D) as the colleague of someone

back

  1. Which can substitute for “en route”?

A) transferring

B) on the way

C) leaving

D) setting off

back

  1. Which can substitute for “transpired”?

A) hidden

B) covered

C) happened

D) ignored

back

  1. A) prohibi

B) seize

C) prevent

D) cease

back

  1. A) of

B) with

C) to

D) on

back

 

  1. What does “cookie-cutter approach.” probably mean here?

A) an aggressive approach

B) an innovative approach

C) a conventional approach

D) a successful approach

back

  1. Which CANNOT replace “lag behind”?

A) sustain

B) postpone

C) detain

D) delay

back

 
  1. What can be inferred from this news report?

A) Some of the protestors participating in the Tiananmen events were still behind the bars currently.

B) The China government has not yet officially expressed their concern to the Tiananmen events.

C) China is planning to announce a public description about the Tiananmen events.

D) US Secretary of State is hoping to develop dialogues about the Tiananmen events with Chia.

  1. What is the attitude of the States toward China, about the Tiananmen events?

A) neutral and impartial

B) angry and condemning

C) depressed and pleading

D) unsatisfied and urging

 

Ans:

1.A

2.A

3.C

4.B

5.C

6.D

7.A

8.B

9.C 10.D 11.B 12.C 13.A 14.A&B 15.D

Source

http://www.voanews.com/english/2009-06-03-voa60.cfm

 
English Freeway
台大寫作工作室

編輯:台大視聽教育館網路外語教學小組

若您有任何的建議、鼓勵或意見反映,歡迎來信至英語學習報編輯室寫信給電子報小編
本電子報由臺大視聽館建置維護 ©All Rights Reserved