台大外語教學暨資源中心英語學習報

 

US Troops Return from Iraq to Reflect on Their Future

美國軍隊撤離伊拉克,軍人們規畫新生活


Photo from: http://thekitchencabinet.us

Thousands of troops have been returning to bases in the United States as Washington completes its drawdown of forces in Iraq. At Fort Hood in the U.S. State of Texas, where planeloads of soldiers have been arriving ahead of a December 31st deadline to withdraw from Iraq.

上千位美國大兵自伊拉克撤離,前日美國軍隊們抵達美國德州胡德堡基地,兌現歐巴馬總統的12月31日前全面撤離伊拉克的承諾。


 最新消息

自學包裹(Self-Study Package)中高級第60期上線了!!

第60期自學包裹簡介

幾乎與蘋果電腦齊名的賈伯斯辭世,為科技產業投下一個震撼彈。有人認為蘋果的未來將充滿變數,產業的龍頭地位為不保,但也有分析師認為賈伯斯已經成功接棒。本次中高級自學包裹以176期英語宅急便內容為本,讓我們透過這個新聞分析來了解賈伯斯辭世對科技產業未來的影響。
 
本期也把文章中的學術字彙抓出來當成重點字彙練習。AWL字彙表由570word family(包含一個字的詞類變化與衍生字)組成。經過研究發現,這570個字群是橫跨各領域學術的高頻率單字,已經是目前國際高等教育的英語教學的重要參考資料。同學只要熟練AWL字彙表與其衍生字,就可以用最少的力氣,讀懂各領域的文章,吸收新知。

快來練習自學包裹吧 | 申請帳號和使用說明


MyET台大外語教學暨資源中心Speaking Proficiency Test競賽

競賽時間:10/17-10/28、11/14-11/25、12/5-12/16

本學期提供口說能力檢測競賽,一共有3個場次,歡迎台大學生來加強英文口說能力,我們提供MyET線上互動英文口語教材。經由專業的線上英文會話機制及分級化教化,協助不同程度的訓練、改善英文發音及腔調,道地說英文。詳情請見網頁


文學院外語教學暨資源中心夜間資料使用預約實施辦法

為呼應台大員生對本中心資料室館藏使用的需求,中心資料室自100年12月1日起增設『夜間資料使用預約』的服務。申請人可依需求提出申請,於資料室閉館後,至中心一樓105電腦教室內使用所預約的資料。限預約3日內(含登記日)的時段,請至本中心資料室服務台申請。<詳見網頁>

↑top


 E-Freeway主題介紹

feature of the week

VOA News: Day in Pictures

結合影音播報的電子新聞已經是現在寬頻時代的主流,除了視聽檔案以外,本來只能佔小小區塊的圖片,現在也突破版面限制,可以放大到整個畫面,有時能表達出的訊息比文字更快、更有震撼力。近來有越來越多的電子媒體推出照片專區,以精彩的新聞照片來取代文字。VOA News現在也推出以照片為主的新聞流覽方式,用影像紀錄世界各地、或大或小的事件,從無數的角度來表達出歷史巨流裡的新聞事件。而能被入選的照片具有一定的攝影水準,能提供一種特殊的視覺角度和視覺經驗,激發觀看者的想法,也給予直覺上的感受。當然,以學習英文為目的的讀者們不只是來看看圖片而已,每張照片下面都有簡單扼要的描述。一邊閱讀簡潔的文字敘述,一邊對照圖片。搭配著圖片觀看,即使看到生字或是無法理解的句子,也能挑敲出語義,堪稱是有效又愉快的「無痛學習」吧!

來看介紹 | 直接進入網站


Members Only資源介紹

MyET: Conference

咦?沒什麼機會參加國際會議,所以這東西跟你無關?同學且慢且慢~現在有越來越多課程都是用英語授課,老師們為了訓練同學的英語能力,甚至會安排同學帶討論或者舉辦模擬會議喔!這種時候 MyET所提供的國際會議演講英語課程就可以派上用場啦!趕快一起來看看這個課程到底有些什麼~


LiveABC這個單元用音檔,動畫以及選擇題,生動地帶你完成六個不同情境的生活對話。選對了正確的應答方式,才可以順利通過海關,或是點到想吃的食物,相當有參與感。 如果選錯了,海關人員可是會請你再說一次的;另外,除了吐你槽以外,當然也會有解說為什麼是錯的 。藉由互動式的應答,一步一步熟悉各種情境使用的英文,非常有趣喔。

↑top


 館藏介紹

本期介紹一套權威性和使用度很高的法語教材--Echo。這一套教材是由法國CLE International集團所編撰發行。Echo深受法語學習者喜愛和支持,於2010年推出新版,外語教學中心購買的即為Echo新版,供學習法語的同學來本中心使用,作法語自學或課外補充教材。


 英語宅急便     

US Troops Return from Iraq to Reflect on Their Future

美國軍隊撤離伊拉克,軍人們規畫新生活

Thousands of troops have been returning to bases in the United States as Washington completes its drawdown of forces in Iraq. At Fort Hood in the U.S. State of Texas, where planeloads of soldiers have been arriving ahead of a December 31st deadline to withdraw from Iraq.

上千位美國大兵自伊拉克撤離,前日美國軍隊們抵達美國德州胡德堡基地,兌現歐巴馬總統的12月31日前全面撤離伊拉克的承諾。

 

The smell of freshly baked Christmas cookies, and hugs from his children mean for Williams that he is home, and this time he can plan to stay for some time.

His wife, Royann, has been on her own with the children.  She says she is not sure if this was the right time for U.S forces to leave Iraq but she savors the moment of her husband's return.

“It's wonderful. We haven't been able to stop smiling and get the house decorated for Christmas because we waited for him and it's been wonderful," she said.

She reflects on the suffering and the sacrifice that her family has had to make in the past eight years and says that for her, none of it was in vain if it means her children will live in a safer world. “I would rather try to fight the terrorists on another soil than our own and if he had to go back as many times as he did, for our children hopefully not to have to go back over there.  As long as it was done right this time, it's definitely worth it," she said.

Williams came under fire several times in Iraq. He brings back a bronze medal.  But he says the biggest reward is knowing that he did his part to make his country safer by ridding Iraq of Saddam Hussein and fighting terrorist groups like al Qaida. “It was a great accomplishment in terms of, we've liberated a nation, we've taken care of the enemy on his soil, versus having him coming to the United States and attacking us again.  And I think in the long run I think it has saved a lot of soldiers and a lot of civilians in our country from having to make the ultimate sacrifice and having another 9-11," he said.

Williams, like thousands of others returning to Fort Hood, is going through a reintegration program and getting ready for his new role as a soldier at base. “(My) personal plan now is to reintegrate with my family, get reset, refit, go back to my unit after the holidays and start getting our unit going through that whole refit process that you do when you reset  all your equipment, get back into soldiering again," he said.

Williams says the war against terrorism is not finished and his job now is to get ready for the next engagement, whenever and wherever it may be.

For his family, this homecoming marks the advent of a new period of peace at home.

 

I. Reading comprehension:

1. What is True about Major William’s wife, Royann?

A) She thinks that her husband should be returned long time ago.

B) She is glad that her husband was in Iraq.

C) She thinks that her husband has been changed a lot since his return.

D) She thinks that her husband is suffering from Post-trauma Disorder.

 

2. What is closest in meaning to the underlined phrase?

A) set on fire B) engaged with battles C) went against orders D) travelled through

 

3. For Major Williams, what is the biggest reward after being in Iraq?

A) Overthrowing a regime B) Liberalizing Iraqis C) Being awarded a metal

D) Making his country a safer place to live

 

4. What is NOT an issue faced by Major William

A) Finding a new job B) Getting along with his children again

C) Refitting himself into his life in US D) Reintegrating into his unit

 

5. Which of following statements about this article is TRUE?

A) Major William will probably be deployed to another battle field.

B) His wife goes against the decision of the war between US and Iraq.

C) Major William would like to retire from army because of post-trauma disorder.

D) The war with terrorism, for Major William, has been triumphed and completed.

 

II. Cloze

Home __(6)__the holidays, with a hero's welcome.  This was the last of several deployments in Iraq for U.S. Army Major Mike Williams. “It's a sensational experience and the feeling is, I guess, of euphoria," he said.

Williams is one of the tens of __(7)__ leaving Iraq after President Obama's decision to bring home the troops by the end of the year.

After eight years and __(8)__ more than 4,000 Americans killed, troops are back on home soil. Thousands are returning to Fort Hood alone, __(9)__their guns, and preparing for life at home.

The smell of freshly baked Christmas cookies, and hugs from his children __(10)__for Williams that he is home, and this time he can plan to stay for some time.

6. A) on B) for C) at D) during

7. A) thousands B) thousand C) many D) soldiers

8. A) X B) had C) with D) in

9. A) being taken away B) preparing C) presenting D) turning in

10. A) means B) mean C) meant D) meaning

 

Answer Key:

1.B、2.B、3.D、4.A、5.A、6.B、7.A、8.C、9.D、10.B

文章來源:http://www.voanews.com/english/news/usa/US-Troops-Return-from-Iraq-to-Reflect-on-Their-Future-135002113.html

 
English Freeway
寫作工作室

編輯發行:台大外語教學暨資源中心網路外語教學小組

若您有任何的建議、鼓勵或意見反映,歡迎來信至英語學習報編輯室寫信給電子報小編
本電子報由台大外語教學暨資源中心建置維護 ©All Rights Reserved