台大視聽教育館英語學習報
訂閱或看舊的電子報 台灣大學首頁 台大視聽館首頁 寫作教學中心 English Freeway 台大進階英語


Contest Lufthansa Set to Begin Flying Passengers Home to Germany

德國漢莎航空開始載送旅客返國

 

photo from: wikimedia commons


 最新消息

◎  第40期中級自學包裹上線囉!

這一期提供了二大主題:

魔境夢遊
 
本期帶大家到魔境夢遊,由提姆波頓執導,改編經典童話故事「愛莉絲夢遊仙境」,延續了他一貫的黑色電影風格,十九歲少女愛麗絲遇上了一隻奇怪的兔子,接著掉入了一個兔子洞來到一個詭異、黑暗的世界。最後,她要如何回到現實世界?
 
如何對付恃強凌弱者
 
第二類則帶領大家瞭解如何對付恃強凌弱者,這個現象不指出現在校園,也出現在工作環境裡,如何面對這個問題,請看本期的介紹!
快來做新版自學包裹吧 | 自學包裹簡介  忘記帳號密碼請寄信到 ntuavc@ntu.edu.tw 詢問

  E-touch 1萬等你拿,挑戰101萬全國單字競賽開跑 台大加碼賽

誰說比賽完全靠程度?誰說考試不能靠運氣?我們將顛覆傳統!讓好運幫你奪得頭獎獎學金101萬!還有數百個獎品包括:筆記型電腦、相機、月眉育樂世界門票、信東生技維他命、保濕面膜、帝文防蚊貼片、口樂牙膏…等,另外還有視聽館加碼給台大學生的獎品等著你喔!活動網頁訊息http://wwword.org 登入比賽http://140.112.185.94/neo/ 登入後-> Game -> 挑戰101萬全國大賽


 2009台大視聽教育館MyET英語口說競賽 結果揭曉

完成所有比賽(共五場)總成績最高的前十組隊伍,優勝隊伍的隊員將每人獲得辭典乙本作為獎勵。獎勵名單於「Top10隊伍隊員名單」公告。視聽館亦會另外寄發領獎訊息至得獎同學的台大學生電子郵件帳號。領獎時,學生本人請攜帶學生證,於周一到周五早上十點到下午四點,至視聽教育館三樓304室領獎。領獎期限自2010/01/15~2010/03/12 兩個月為止。

http://homepage.ntu.edu.tw/~ntuavc/myet_contest_result/myet_result_home.htm

98學年台大視聽教育館MyET英語口說競賽 第二、三梯次

98學年第二梯次:3/15~4/25

98學年第三梯次:5/3~6/13

MyET英語口說競賽 第二、三梯次即將開賽,敬請期待,獎品保留給沒有得獎過的同學,凡是修習大一英文課的同學,皆可參加,請同學記得踴躍參加喔!


◎  台大「研究生線上英文」課程「成績優異獎」出爐囉!

98學年上學期第三階段選出成績最優秀的同學十名獲獎。視聽教育館特別請這些善用網路資源學習的高手們,用兩三百字的篇幅跟我們一起分享英文學習的秘訣與心得。各位電子學習報的同學,快來看看行家們是如何利用視聽教育館的各項多媒體資源來學英文的吧!
成績優異獎得獎名單:http://clarity.avcenter.ntu.edu.tw/announce/98-1-3-award.htm

Level 1

↑top


 E-Freeway主題介紹

feature of the week

Time Video

Time Video所呈現的新聞影片承襲其雜誌的風格,製作嚴謹,也是比較「中規中矩」的走向。就網站的設計來看,沒有各種企圖要引人注意的、五彩繽紛的花樣,而是採優雅的深色系為主題作呈現。整體而言,Time Video的編輯與播報方式,都有別於其它提供影音的網站,有Time的風格。即使是「娛樂類」、「生活類」的輕新聞,也更來的有「深度」與「質感」。

來看介紹 | 直接進入網站


Members Only資源介紹

Academic Vocabulary

"啊....又卡住啦,不知道要用什麼字啊!"不知道各位同學在用英語寫報告或論文時,是不是也常有這樣的困擾?或是在寫得很順的時候,發覺好像常常用來用去都是那幾個字,又或是不確定所用的字是不是適合某個學術領域。別擔心,視聽教育館準備了一個超棒學術英語字彙區,介紹常用的學術字彙,讓各位寫得更像專家學者喔......我要寫得更像學者!!!


這個網站包括了18個不同的生活會話主題,每個主題又各有數個對話,分別介紹該主題中常用的表達語句。每一段對話 都有音檔,發音與速度都還滿不 錯的,雖然音質不是很好,但是都相當清晰。

主題從電話溝通,旅遊,一直到談戀愛跟整型都有,是相當豐富的口語 材料。

網站另外的English in Focus單元(請點該網頁下方[English in Focus]連 結),則有一些情境讓你練習口說,依照情境跟用法分類,然後提供參考的答案, 也是很不錯的練習工具喔。

↑top


 館藏介紹

希臘神話是西方文化中最重要的精隨,對於西方文明的法律、道德、文學、語言、習俗...等都有深遠的影響,其重要性如同中國的西遊記、水滸傳和封神榜。本期為各位介紹一套希臘神話故事卡通動畫系列,本系列精選神話中最引人入勝的有關諸神、英雄和人類的冒險傳奇故事。此套動畫共有十集,每一集都不容錯過!


 英語宅急便   

Lufthansa (1) Set to Begin Flying Passengers Home to Germany

德國漢莎航空開始載送旅客返國

19 April 2010


Germany's aviation authority has (2) granted air carrier Lufthansa permission to fly 50 long-haul jetliners home from East Asia, Africa and North America with some 15,000 passengers.

Lufthansa says the flights will land in Dusseldorf, Frankfurt and Munich Tuesday. An airline spokesman told the Associated Press the planes will fly under so-called visual flight rules.

The decision to ease the flight ban gripping Europe comes as the airline industry presses for the (3) resumption of flights grounded last week when a huge plume of volcanic ash (4) fouled European airspace.

Earlier Monday, International Air Transport Association chief Giovanni Bisignani said the economic impact of the closures (5) _______ the airline industry is greater than the (6) aftermath of the September 11, 2001 terror attacks on the United States. Those attacks closed U.S. airspace for three days.

Bisignani described the current ban to British radio as "a European embarrassment and a European mess."

Separately, European transport ministers were meeting Monday to discuss when to safely re-open airspace. Officials said about 30 percent of European flights will fly Monday.

Meanwhile, NATO says airborne U.S. fighter jets have suffered engine damage (7) _______ volcanic (8) debris while flying in European airspace. A NATO official (9)declined to provide details of the training flight.

Finnish fighter (10) bombers suffered similar damage last week in training runs conducted just hours before authorities began closing European airspace on Wednesday.

For their part, scientists say the huge plume from the Icelandic volcano that forced the airline closures has become noticeably smaller since Saturday. Several major European airlines, including KLM, Lufthansa and Air France, conducted test flights with no passengers Saturday and Sunday, and reported no problems.


1. What does “set to” mean in this context?      back

A) to start doing something determinedly

B) to reach an agreement to do something

C) to come up with a new solution to solve the problem

D) to give up the original plan and do something different

 

2. Which word can replace “granted” here?           back

A)proved

B)announced

C)permitted

D)received

 

3. Which word can replace “resumption” here?     back

A)solution

B)recovery

C)discussion

D)decision

 

4. What does “foul” mean in this context?        back

A)to make something dirty

B)to spread rapidly

C)to disturb the system

D)to stop operating

 

5. Which word should be put into the blank?     back

A)in

B)of

C)for

D)on

 

6. What does “aftermath” mean this context?       back

A)all the things that affect the way something happens

B)the state that something is in, especially how good or bad its physical state is

C)something that happens as a result of a particular action or set of conditions

D)the period of time after a big accident when people are still dealing with the results

 

7. Which word should be put into the blank?       back

A)for

B)from

C)of

D)on

 

8. “Debris” consists of __________.        back

A)pieces of waste materials

B)chemical substances

C)water and stone

D)dirt and fire

 

9. Which phrase can replace “decline to” here?        back

A)give way to

B)agree to

C)refuse to

D)hesitate to

 

10. The “bomber” here is a/an __________.       back

A)trained person

B)aeroplane

C)terrorist

D)government official

 

ANS:

1. A

2. C

3. B

4. A

5. D

6. D

7. B

8. A

9. C

10. B

 

全文連結:http://www1.voanews.com/english/news/europe/Lufthansa-Set-to-Begin-Flying-Passengers-Home-to-Germany-91518204.html

 
 
English Freeway
台大寫作中心

編輯:台大視聽教育館網路外語教學小組

若您有任何的建議、鼓勵或意見反映,歡迎來信至英語學習報編輯室寫信給電子報小編
本電子報由臺大視聽館建置維護 ©All Rights Reserved